Energetisch coachen

Energetisch coachen

Energetisch coachen is een combinatie van coachen met energetische behandeling. Coaching: is gericht op het verdiepen van je bewustzijn voor de effecten van het eigen gedrag. Ik gebruik bij dit soort gesprekken ook vormen van energetisch helen of ontspannen om je beter/ makkelijker te laten voelen waar je tegen aan loopt of mee aan de gang moet. Trauma’s, emotionele en mentale stress, lichamelijke beperkingen en ongemakken, geven een verstoring van onze energie die we nodig hebben in ons dagelijks leven.
Ze blokkeren ons in onze manier van leven, creëren blokkades. En geven een onbalans tussen denken, voelen en willen. Als energetisch coach reis ik een stuk met je mee tijdens je zoektocht. Hierbij werk ik vanuit praktische en theoretische vaardigheden, maar ook vanuit intuïtie.

Een hulp kan zijn je situatie te visualiseren.
Ook maak ik soms gebruik van een opstellingsmethodiek.

Zo formuleren we eerst wat je probleem is. Als duidelijker is waar je probleem zit zijn er allerlei mogelijkheden:

  • Ik kan je leren om bij je eigen gevoel te blijven en keuzes te maken.
  • We kunnen zoeken naar een lijn die jij uit wilt zetten. en die bij je past.

Ik kan je persoonlijk coachen,  maar ook als energetisch loopbaan coach werken.

Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching is gericht op het verdiepen van je bewustzijn voor je eigen gedrag. De bedoeling is dat je in beweging komt. Coaching helpt je te leren van je leven of van nieuwe mogelijkheden. In mijn gesprek richt ik me op acceptatie en aanvaarding. Ik begeleid je in het richten van aandacht op dat wat er op dat moment is. Dit kan effectief zijn wanneer je met emoties en terugkerende gedachtenpatronen zit. Het vergroot je bewustzijn, of acceptatie en verkleint de impact van emoties en gedachtenpatronen.

Loopbaan coaching

Loopbaan coaching heeft betrekking op de relatie tussen persoon en werk. Mijn werkervaring op een afdeling P&O voor mensen met lichamelijke of psychische beperkingen  kan dan ook van nut zijn.  Zijn er factoren in de werkorganisatie die bij jou spanning opleveren? En wat wil je zelf?

Bij Loopbaan coaching help ik je inzicht te krijgen in je waarden, interesses en mogelijkheden. Ik verbind deze – samen met jou – aan een bestaande of toekomstige functie.

  • Denk daar bij eens aan een ontspannende voetmassage terwijl jij je sollicitatiegesprek doorneemt of oefent.
  • Een goede voorbereiding op een sollicitatiegesprek kan dan zijn om 2 tot 4 keer een chakra behandeling te krijgen en je sterke en zwakke punten onder de loep te nemen. We hebben het dan over denken, voelen en willen. Om zo je werkelijke motivatie scherper te krijgen.
  • Eventueel maken we er een vorm van rollenspel van.  Ik heb ervaring als trainingsacteur met het geven van trainingen omgaan met agressie en werkgerelateerde onzekerheid.

Nieuwsgierig geworden?   Bel voor meer informatie of voor een afspraak.