Stress en werk

Stressklachten

Veel mensen lijden aan stress die veroorzaakt wordt door hun werk of werksituatie. Je kunt zeggen dat stress ontstaat, wanneer de belasting of werkdruk groter is dan je draagkracht en/of wanneer de -door jezelf of omgeving- gestelde eisen hoger zijn of lijken dan je kunt waarmaken. Ook spanning tussen collega’s of met je leidingevende kunnen stress veroorzaken. Meer informatie over werk-stress-gezondheid-coping vind je op http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/leven/8155-werk-en-stress-oorzaken.htm

Energetische therapie

In mijn visie hebben lichaam, ziel en geest veel met elkaar te maken.
Ze kunnen samenwerken en ook elkaar tegenwerken. Werk kan veel stress opleveren. Loop je met vragen hoe je dit aan kunt pakken dan kan  energetische therapie soms veel duidelijk maken.

Een voorbeeld:  Je weet van jezelf dat het op je werk niet echt lekker meer gaat.
Sinds enige tijd heb je steeds meer last van hoofd of rugpijn.
Je partner, kinderen, vrienden, familie, klagen dat je steeds minder tijd voor ze hebt en neemt.

Hoe werk, lichaam en ook sociale omgeving, met elkaar te maken hebben, hoeft niet gelijk duidelijk te zijn.
In zo’n situatie zal ik bij de  behandeling beginnen met je te laten ontspannen en proberen duidelijk te krijgen in welk spanningsveld een deel van je leven zich afspeelt.

Beeld van je stresssituatie

We hebben het dan nog niet over oplossingen, wel wil ik één en ander duidelijk in beeld proberen te krijgen en je een spiegel voorhouden.
Je neemt dan plaats op de massagestoel of massage-tafel.  Ik zal dan geconcentreerd en systematisch plekken op je lichaam behandelen door mijn handen of vingers er op te leggen.

Dat kunnen reikipunten zijn, Chakra punten, maar ook vanuit de voet- en/of handreflexzone zijn er punten die ik kan behandelen.

Door mijn heldervoelendheid  ontstaat er vaak een gesprek over wat ik ervaar tijdens het behandelen en wat jezelf ervaart.

Zie ook de pagina over energetisch coachen..